Η μελισσοκομική μονάδα μας αποτελείται απο όσο το δυνατόν πιό βελτιωμένα μελισσοσμήνη γίνεται. Με τον όρο βελτιωμένα μελίσσια εννοούμε :

ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ

Επιλεγμένη βασιλοτροφία από επιλεγμένο γενετικό υλικό με κριτίρια, όπως καλή εξυγιαντική συμπεριφορά, ανθεκτικές στο ξεχειμώνιασμα, παραγωγικές, όχι σμηνουργίας, ήρεμες, ταχείας ανάπτυξης κτλ.

ΣΤΑΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αξιολόγηση και διαλογη βασιλικών κελιών. Έχει αποδειχθεί ότι κελιά μεγέθους 1,6cm μεγαλώνουν ως επί το πλείστον μικρές μάνες, μάζας μέχρι 180mg επίσης σημαντικό ρόλο παίζει το σχήμα όπως στραβά, πολύ επιμηκυμένα τέτοια κελιά είναι τα ελαττωματικά και τα καταστέφουμε.

ΣΤΑΔΙΟ ΤΡΙΤΟ

Και τέλος η ίδια η παραφυάδα παίρνεται πάλι απο επιλεγμένο μελίσσι και δυνατό.

Ξεχειμωνιασμένες παραφυάδες του 2017 δυναμικότητας 5-6 πλαισίων με 2-3 γόνους ( η και μεγαλύτερης δυναμικότητας μελίσσι ) από αρχές Μαρτίου μέχρι τα μέσα  Μαρτίου
Από αρχές Απριλίου μέχρι τα μέσα Απριλίου μελισσοσμήνη δυναμικότητας 4 πλαισίων με 2 γόνους ανοικτό κλειστό με της βασίλισσες του του 2017
Παραφυάδες του 2018 από αρχές Μαΐου.

Στο τέλος υπάρχουν βίντεο από την δουλειά μας.

ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΗ

ΜΕΛΙΣΣΟΔΕΜΑΤΑ

Τι ειναι μελισσοδεμα και πως χρησιμοποιείται
Η φιλοσοφία του μελισσοδεματος είναι ένα κουτί φτηνης κατασκευής με κατάλληλες προδιαγραφές ( αερισμος χώρος κτλ) για αποστολές με μεταφορικες εταιρίες ταχυδρομικά κτλ.
Το περιεχόμενο του μελισσοδεματος μπορεί να αποτελείται σύμφωνα με της ανάγκες του καθενός πελάτη.
ΜΕΛΙΣΣΟΔΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΙΣΙΑ: είναι πλυθησμος σύμφωνα με το βάρος από 0,9 μέχρι 1,5kg με η χωρίς μάνα στης περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται αυτοτελές για δημιουργία καινουργιας παραφυάδας στα δικά σας πλαίσια είτε με τη βασίλισσα αν την αγοράσετε είτε με δικιά σας βασίλισσα της προτίμηση σας.
ΜΕΛΙΣΣΟΔΕΜΑ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΑ
Μελισσοδεμα (έτοιμη παραφυάδα) 4 πλαισίων πλυθησμου με 2 πλαίσια γονου + μάνα
ΜΕΛΙΣΣΟΔΕΜΑ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ αποτελούνται από πλαίσια γονου και πλυθησμο. Είναι για ενίσχυση αδύνατον μελισσιων στο μελισσοκομιο σας (ενίσχυση από 1 και πάνω πλαισια για ποιο γρήγορη ανάπτυξη) ειτε και ακόμα ενίσχυση των μελισσιων σας για ΠΑΡΑΓΩΓΗΚΑ μελισσια 2 εβδομάδες πριν την νεκταροεκρηξη.
Όπως βλέπεται στην ευχερια σας είναι τα μελισσοδέματα να τα προσαρμόζεται σύμφωνα με της ανάγκες σας.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ

Βασίλισσες αγονιμοποίητες ή και βασιλικά κελιά

Μπορείτε να δείτε  βίντεο απο τη δουλεία μας

Παραφυάδες - Μελισσοδέματα

Παραφυάδες

Ξεχειμωνιασμένες παραφυάδες  01/02/2018

Βασιλοτροφία

  • Blogger - White Circle
  • facebook
  • instagram
  • youtube

©2016 by beeΖΕΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ. Proudly created with Wix.com

x
x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now